In de reeks VO-praat vertellen bevlogen sprekers in maximaal tien minuten hun verhaal. Telkens met een andere insteek, maar altijd over een onderwerp dat relevant is voor de onderwijssector. In deze aflevering spreekt Evert Hatzmann - auteur van bestseller ‘Hoezo Hiërarchie?’ - over eigentijdse gesprekken op de werkvloer tussen medewerkers en leidinggevenden. Hoe kom je tot verbondenheid en affectie?

Waar het namelijk om gaat, aldus Evert Hatzmann, is de affectie tussen medewerker en leidinggevende. Mensen verlaten immers niet hun baan, maar hun baas. Hatzmann pleit ervoor om meer eigentijdse performancegesprekken te voeren, die niet puur gebaseerd zijn op feedback. Zet werkbeleving, en de reflectie op de werkbeleving centraal, en ga het hebben over werkvoldoening. Hoe haal je voldoening uit het werk? Hoe ervaar je de werk/privébalans, en heb je genoeg uitdaging? Hiermee leg je de focus op de motiverende en demotiverende factoren in het werk; een werkbelevingsgesprek. Kijk of je komt tot (een) andere (balans in) gesprekken, en zie hoe dit leidt tot blije mensen, retentie en verbondenheid.

Over Evert Hatzmann

Evert Hatzmann is de auteur van #1 bestseller ‘Hoezo Hiërarchie?’. Als spreker, trainer en columnist zet hij zich in voor betere gesprekken op de werkvloer. In 1989 startte hij zijn bedrijf Nestor, met als doel: vanuit goed werkgeverschap en adequaat werknemerschap samenwerken aan een wederzijds lucratieve en duurzame relaties.

Meer informatie