"Bij de overstap naar een andere school heb ik via de VO-academie een coach gezocht. Door de verandering van context kon ik mijzelf als schoolleider verder uitvinden, ontplooien en groeien in het werk dat ik doe. Het samenwerken met een coach bracht me op een ander niveau van reflectie op mijzelf als leidinggevende en op de uitdagingen van mijn organisatie. Wanneer je volop in het werk en in de running zit, is het lastig om stil te staan om te beschouwen waar je heen rent en waarom je eigenlijk rent. De coachingsmomenten buiten school brachten de ruimte om te kijken naar het werk dat er te doen is, de invulling en uitvoering hiervan en wat dat betekent voor mijn rol. Dat betekent dat ik mijn eigen handelen kritisch onder de loep heb genomen en bewuster werk vanuit visie.

Voor mij was het erg prettig om een schoolleider als coach te hebben. Zij kent de processen binnen een school. Doordat zij niet verbonden was aan mijn eigen organisatie, heb ik me vrij kunnen uiten over bepaalde casuïstiek. Door zelf hardop te praten en doordat bepaalde vragen worden gesteld, komt er duidelijkheid in patronen, talenten, valkuilen en soms praktische oplossingen in het hier en nu.

Ik zou het iedereen aanraden. Coaching is wat mij betreft niet iets dat je pas aangaat wanneer je bent vastgelopen. Gun jezelf dit cadeautje. Het is juist waardevol dat er iemand met je mee wandelt op je pad waarvan je weet dat diegene altijd aan jouw kant staat om jou weer een stukje verder te helpen."