Je start als schoolleider op een nieuwe school is waarschijnlijk voorbij gevlogen. Je maakt kennis met het team, de leerlingen, ouders, je collega-schoolleiders en het bestuur en krijgt een eerste gevoel bij wat er speelt in de organisatie. Er komt veel op je af, waardoor het de kunst is om ook af en toe even uit te zoomen en te reflecteren. ‘Wat gebeurt er nu eigenlijk allemaal? En wat betekent dat voor mijn leiderschap?’ 
 

Over de masterclass

In deze masterclass zoomen we uit en staan we stil bij wat je hebt aangetroffen op jouw school in de 100 dagen als schoolleider. Je leert betekenis te geven aan wat je waarneemt, maar waar meestal niet openlijk over gesproken wordt. Denk aan gedrag van collega’s, kinderen of ouders dat je opvalt. Aan gespreksonderwerpen die veel emotie oproepen of taboe lijken te zijn. De manier waarop een overleg plaatsvindt. Wat zegt dat over de cultuur? Waar liggen de gevoeligheden binnen het team en hoe komt dat? En hoe kun jij daarmee omgaan? Ook staan we stil bij dat wat de school met jou persoonlijk doet.

We gaan actief aan de slag en gebruiken diverse systemische werkvormen om samen in deze onderstroom van jouw school te duiken. Neem je duikbril en je zwemvliezen mee!
 

Wat levert deelname op? 

Na deze masterclass heb je meer zicht gekregen in wat er op school speelt en is je ‘gereedschapskist ’uitgebreid om op een goede manier leiding te geven aan de onderstroom in jouw school. Je vergroot je systeem- en zelfbewustzijn en daarmee jouw impact als schoolleider. Zo kun je je leiderschap helderder vormgeven en beter vaststellen wat je samen met je team, leerlingen en ouders wilt gaan doen. Je gaat het gesprek aan met collega-schoolleiders en leert van hun inzichten en ervaringen. Het is de ideale gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen en je netwerk uit te breiden.
 

Voor wie?

De masterclass is bedoeld voor startende teamleiders en schoolleiders. Ook als je al wat langer schoolleider bent (maximaal 5 jaar) ben je van harte welkom.
 

Over de begeleiders van de masterclass

De trainers zijn Femmy Wolthuis en Sander Galjaard, auteurs van het 100 dagen document ‘Versterk je schoolleiderschap in de eerste 100 dagen op school’. Zij zijn verbonden aan In Mundo Coöperatie U.A., dat zich richt op het versterken van leiderschap in het onderwijs. In Mundo draagt bij aan gezonde en levendige organisaties. Op LinkedIn vind je meer informatie over de achtergrond van Femmy Wolthuis en Sander Galjaard.
 

Praktische informatie

Data: 27 november 2023 / 15:00 – 18:00 uur (incl. pauze), 18:00 – 19:00 uur dinerbuffet
Locatie: Van der Valk Hotel De Bilt
Kosten: €100,- (ex. btw)
Inschrijven: Meld je aan via dit formulier.