Een goede peoplemanager heeft oog voor de behoeften en drijfveren van zijn medewerkers, maar ook voor de teambehoeften. Wilt u leren hoe u als peoplemanager leraren ondersteunt in hun dagelijkse werk en persoonlijke ontwikkeling? Hoe u als leidinggevende de onderwijskundige doelen kunt realiseren? En hoe u het goede gesprek aangaat met de medewerkers aan wie u leidinggeeft? Dan is het ontwikkeltraject Peoplemanagement wat voor u.
 

Doelgroep

Dit traject is bedoeld voor team- en afdelingsleiders. Om ervoor te zorgen dat het geleerde in praktijk gebracht wordt op school, is het alleen mogelijk om u in te schrijven met in totaal twee of drie deelnemers per school.
 

Programma 

Het programma bestaat uit vijf inhoudelijke modules en een afsluitende sessie waarbij ook uw eindverantwoordelijke schoolleider aanwezig is. De volgende onderwerpen komen in de modules aan bod:

 • U als peoplemanager;
 • De context waarin u als peoplemanager functioneert;
 • Persoonlijke effectiviteit en ruimte creëren voor een effectieve invulling van peoplemanagement;
 • Leidinggeven aan professionals in het licht van onderwijskundige doelen;
 • Het gesprek: het doorlopende gesprek, de gesprekscyclus en gespreksvaardigheden.

De afsluitende sessie bestaat uit presentaties van de deelnemers over de plannen om peoplemanagement binnen de eigen school te versterken.
 

Opbrengsten

Na de leergang:

 • weet u hoe u als teamleider professioneel gedrag en persoonlijke ontwikkeling van leraren kunt stimuleren.
 • heeft u samen met de deelnemende collega’s aan een ontwikkelvraag voor uw school gewerkt.
 • is het peoplemanagement versterkt, zowel op het niveau van de teamleider als op het niveau van de school en de sector.

   

Wat mag u verwachten?

Van het ontwikkeltraject mag u het volgende verwachten:

 • De werkvormen zijn activerend: plenaire besprekingen, analyse van casuïstiek, teamopdrachten, individuele opdrachten;
 • Combinatie van theorie en praktijk;
 • U leert tijdens dit traject van en met de andere deelnemers;
 • Ervaringsleren staat centraal: uw eigen ervaringen zijn het startpunt. Deze analyseert u en hierop reflecteert u. Ook maakt u opdrachten tijdens en buiten de bijeenkomsten.

   

Kosten

De kosten zijn 950 euro (exclusief btw) per deelnemer. Een hotelovernachting tijdens de tweedaagse is optioneel en voor eigen rekening.
 

Data en tijden 

Dit ontwikkeltraject bestaat uit vijf bijeenkomsten: 

 • 27 november 2020
 • 8 januari 2021 
 • 5 februari 2021 en 6 februari 2021 (tweedaagse) 
 • 19 maart 2021 

   

Locatie 

Buitenplaats de Bergse Bossen
Traaij 299
3971 GM Driebergen
 

Aanmelden

Meld u nu aan. Toelating vindt plaats op basis van een telefonische intake. Nadat alle deelnemers van de school zich hebben aangemeld, wordt de telefonische intake per persoon ingepland.
Dit ontwikkeltraject wordt georganiseerd vanuit het programma Voortgezet Leren.
 

Ervaringen van deelnemers 

"Het fijne aan het ontwikkeltraject peoplemanagement vond ik dat je niet alleen leerde van een aantal experts op dit gebied, maar dat er ook ruim gelegenheid werd geboden om met de collega's van je eigen school stappen te zetten en intervisie te houden met collega's van andere scholen. De inzet van een trainingsacteur was naast een beetje spannend ook enorm leerzaam."

"Ik was heel erg overtuigd in deze cursus door het goede materiaal dat behandeld werd. De aangeboden modellen boden ons goede handvatten om personeelsbeleid in onze school te onderzoeken. De leergang bood veel afwisseling in werkvormen. Ik heb veel inspiratie opgedaan in deze leergang."

"In het traject peoplemanagement vond ik het vooral heel waardevol om met zowel directe collega's, als met collega's van andere scholen te reflecteren op onze rol als middenmanager. De ondersteuning vanuit wetenschappelijk onderzoek heeft ons gesterkt in de ontwikkeling die we hebben doorgemaakt." 
 

Vragen? 

Meer weten over dit ontwikkeltraject? Bekijk de informatieflyer.
Heeft u vragen over het ontwikkeltraject Peoplemanagement? Stuur dan een e-mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030 232 48 80.