Het ontwikkeltraject Peoplemanagement wordt door de bijzondere omstandigheden verplaatst, waarschijnlijk naar najaar 2021. Bent u geïnteresseerd en wilt u op de hoogte gehouden worden? Laat dan uw gegevens achter via dit interesseformulier.


Een goede peoplemanager heeft oog voor de behoeften en drijfveren van zijn medewerkers, maar ook voor de teambehoeften. Wilt u leren hoe u als peoplemanager leraren ondersteunt in hun dagelijkse werk en persoonlijke ontwikkeling? Hoe u als leidinggevende de onderwijskundige doelen kunt realiseren? En hoe u het goede gesprek aangaat met de medewerkers aan wie u leidinggeeft? Dan is het ontwikkeltraject Peoplemanagement wat voor u.
 

Doelgroep

Dit traject is bedoeld voor team- en afdelingsleiders. Om ervoor te zorgen dat het geleerde in praktijk gebracht wordt op school, is het alleen mogelijk om u in te schrijven met in totaal twee of drie deelnemers per school.
 

Programma 

Het programma bestaat uit vijf inhoudelijke modules en een afsluitende sessie waarbij ook uw eindverantwoordelijke schoolleider aanwezig is. De volgende onderwerpen komen in de modules aan bod:

 • U als peoplemanager;
 • De context waarin u als peoplemanager functioneert;
 • Persoonlijke effectiviteit en ruimte creëren voor een effectieve invulling van peoplemanagement;
 • Leidinggeven aan professionals in het licht van onderwijskundige doelen;
 • Het gesprek: het doorlopende gesprek, de gesprekscyclus en gespreksvaardigheden.

De afsluitende sessie bestaat uit presentaties van de deelnemers over de plannen om peoplemanagement binnen de eigen school te versterken.
 

Opbrengsten

Na de leergang:

 • weet u hoe u als teamleider professioneel gedrag en persoonlijke ontwikkeling van leraren kunt stimuleren.
 • heeft u samen met de deelnemende collega’s aan een ontwikkelvraag voor uw school gewerkt.
 • is het peoplemanagement versterkt, zowel op het niveau van de teamleider als op het niveau van de school en de sector.

   

Wat mag u verwachten?

Van het ontwikkeltraject mag u het volgende verwachten:

 • De werkvormen zijn activerend: plenaire besprekingen, analyse van casuïstiek, teamopdrachten, individuele opdrachten;
 • Combinatie van theorie en praktijk;
 • U leert tijdens dit traject van en met de andere deelnemers;
 • Ervaringsleren staat centraal: uw eigen ervaringen zijn het startpunt. Deze analyseert u en hierop reflecteert u. Ook maakt u opdrachten tijdens en buiten de bijeenkomsten.

   

Aanmelden

Wilt u in 2021 deelnemen aan dit traject? Laat dan uw gegevens achter via dit interesseformulier. We nemen contact met u op als de nieuwe data bekend zijn.
 

Meer informatie en vragen? 

Heeft u vragen over het ontwikkeltraject Peoplemanagement? Stuur dan een e-mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030 232 48 80.
 

Ervaringen van deelnemers 

"Het fijne aan het ontwikkeltraject peoplemanagement vond ik dat je niet alleen leerde van een aantal experts op dit gebied, maar dat er ook ruim gelegenheid werd geboden om met de collega's van je eigen school stappen te zetten en intervisie te houden met collega's van andere scholen. De inzet van een trainingsacteur was naast een beetje spannend ook enorm leerzaam."

"Ik was heel erg overtuigd in deze cursus door het goede materiaal dat behandeld werd. De aangeboden modellen boden ons goede handvatten om personeelsbeleid in onze school te onderzoeken. De leergang bood veel afwisseling in werkvormen. Ik heb veel inspiratie opgedaan in deze leergang."

"In het traject peoplemanagement vond ik het vooral heel waardevol om met zowel directe collega's, als met collega's van andere scholen te reflecteren op onze rol als middenmanager. De ondersteuning vanuit wetenschappelijk onderzoek heeft ons gesterkt in de ontwikkeling die we hebben doorgemaakt." 
 

Deze leergang wordt georganiseerd door Voortgezet Leren.