Waarom een Nationale Schoolleiders Top?

U als schoolleider vervult een cruciale rol binnen uw school. Als leider van een team of een school bent u dé sleutelfiguur tussen het bestuur en de praktijk van de leraar en de leerling en de ouders. Het succes van uw school staat of valt met uw leiderschap en de manier waarop u uw team of school aanstuurt.

Wat is het doel van de top?

Uw ambities, drijfveren en uitdagingen staan centraal op de Top. Wat wilt u bereiken met uw school? Wat wilt u verbeteren? Hoe zet u - samen met uw team - uw ambities om in daden? En wat heeft u daarvoor nodig? Uw eigen professionele ontwikkeling is daarom het uitgangspunt voor het programma. We willen u inspireren en stimuleren, en we willen u de gelegenheid geven te leren en uzelf te ontwikkelen, met en door elkaar.

Om de Top zoveel mogelijk aan te laten sluiten op uw behoeften maken we voor de invulling van het programma gebruik van de zeven thema's van de Kennisbasis Schoolleiders VO. Hierin staan de kern en de context van het schoolleidersvak. De kennisbasis is door het Schoolleidersregister VO opgesteld met medewerking van vele schoolleiders. De zeven thema's zijn:

  1. Persoonlijk leiderschap;
  2. Kwaliteitsontwikkeling;
  3. Inrichten van het (toekomstig) onderwijs;
  4. Verbinden met de omgeving;
  5. Regie en strategie;
  6. Leiding geven aan verandering;
  7. Diversiteit.

We wisselen ervaringen en kennis uit over leiderschap. We organiseren ontmoetingen, gesprekken en verhalen die u kennis, ervaring en inzichten bieden die u verder helpen in uw dagelijks werk. Zodat ú als schoolleider het onderwijs nog beter kunt maken voor alle leerlingen.

Save the Date! 

Om deze dag tot een succes te maken is uw aanwezigheid en inbreng zeer waardevol. Zet daarom zaterdag 10 december 2016 alvast in uw agenda. 

De route naar de Top: regiobijeenkomsten

In de maanden september en oktober 2016 vinden 8 regionale bijeenkomsten plaats in aanloop naar de Nationale Schoolleiders Top 2016. Er staan steeds één of meerdere thema's uit de kennisbasis centraal.

We hopen u op 10 december te mogen ontvangen.

Met hartelijke groet,

 

Paul Rosenmöller
Voorzitter VO-raad

 

De Nationale Schoolleiders Top Voortgezet Onderwijs 2016 wordt gezamenlijk georganiseerd door de VO-academie, Schoolleidersregister VO, Netwerk van Schoolleiders, ministerie van OCW, Schoolleidersplatform van de VO-raad en NL2025.