Strategisch talentmanagement wordt steeds belangrijker. De economische ontwikkelingen dwingen organisaties ertoe om flexibiliteit en veerkracht in te bouwen in het menselijke kapitaal. Pas als een medewerker zijn kwaliteiten ook daadwerkelijk inzet om het doel van de organisatie te bereiken, wordt zijn talent effectief. Daar is motivatie en ambitie voor nodig. Op de arbeidsmarkt is de wil van iemand om te werken relevanter dan het talent dat iemand heeft.

Organisaties zouden niet zozeer moeten selecteren op kennis, ervaring, vaardigheden en kunde, maar meer op karakter. Dáár zit de motivatie als motor van arbeidskracht. Bovendien bepalen de werkomgeving, de leiderschapstijl en organisatiecultuur of een medewerker goed functioneert of niet. Mensen worden pas een talent in een context die bij hen past. Werkgevers die hun medewerkers talenten willen laten zijn, richten hun pijlen op gemotiveerde arbeidskrachten die passen bij de organisatie.

Talenten, tijd en vrijheid. We hebben het allemaal. Hoe maken we als bestuurders en schoolleiders van die mix een succesformule binnen de eigen VO-school? Met zo veel kaders en keuzemogelijkheden? Voor de toekomst van uw organisatie, heeft u medewerkers nodig die de organisatie kunnen dragen naar die toekomst. Wie zijn dat? Wat kunnen en willen zij, en hoe gedragen zij zich? Ook speelt de vraag wanneer u deze mensen waarvoor nodig hebt een rol. Het benutten van andermans talent begint bij het ontwikkelen van een visie op al deze vragen. 

Tijdens de masterclass Strategisch Talentmanagement: hoe investeer je in het juiste personeel? van Prof. dr. Lidewey van der Sluis staan we stil bij deze vragen en krijg je inzicht in de bouwstenen van talentmanagement, wordt duidelijk dat talent hebben in een VO-school minder belangrijk is dan een talent zijn, leer je dat talentmanagement begint met standaardiseren en normeren van gewenst gedrag en ga je aan de slag met instrumentarium waarmee je jouw en andermans talent kan managen. 

Volg de masterclass

Masterclass: Strategisch Talentmanagement: hoe investeer je in het juiste personeel?

Datum: donderdag 31 mei 2018
Tijd: 14:30 – 17:30 met aansluitend een dinerbuffet  
Locatie: 
N.n.b. (centrale locatie in Nederland) 

Kosten: 75,00 euro

Schrijf u hier in.

Over Lidewey van der Sluis

Prof. dr. Lidewey E.C. van der Sluis is hoogleraar Strategisch Talentmanagement aan de Nyenrode Business Universiteit. Tevens is zij buitengewoon hoogleraar aan de North-West University in Zuid-Afrika en visiting professor aan de Berlin School for Creative Leadership. Ook is Lidewey oprichtster van de Academic Leader of the Powerhouse Competing for Talent, een professionele gemeenschap gelinkt met de Chair of Strategic Talent Management.

Zij heeft 180+ publicaties op haar naam staan en opereert in de driehoek van wetenschap, bedrijfsleven, en overheidsinstellingen.

Lidewey van der sluis