De VO-academie en het Schoolleidersregister VO (SRVO) organiseren gezamenlijk focusgroepen rond het thema ‘professionele ontwikkeling van schoolleiders en bestuurders’. Vorig schooljaar werd het monitoronderzoek over professionalisering opgeleverd. Deze monitor is uitgevoerd door Oberon en het Kohnstamm Instituut in opdracht van de VO-academie en SRVO. Uit de resultaten blijkt onder andere dat 88% van de schoolleiders en 92% van de bestuurders het afgelopen schooljaar een professionaliseringsactiviteit heeft ondernomen.

Het doel van de interactieve focusgroepen is om verdiepende informatie te verzamelen op de onderwerpen uit de monitor, als aanvulling op de informatie uit de vragenlijst. Tijdens de bijeenkomst gaan we met elkaar in gesprek over ervaringen, behoeften en wensen, zowel wat betreft de inhoud en de vorm van het professionaliseringsaanbod, als de wijze waarop uw professionele ontwikkeling wordt gestimuleerd.

De focusgroepen vinden plaats op drie verschillende locaties door het land verspreid, zodat u niet te lang hoeft te reizen om deel te kunnen nemen:

Eindhoven
Woensdag 3 oktober van 15.00 tot 17.30 uur op locatie: 
Gele Kegels Meeting Center, Kennedyplein 1-5 in Eindhoven.

Utrecht
Dinsdag 9 oktober van 15.00 tot 17.30 uur op locatie:
VO-raad, Aïdadreef 4 in Utrecht

Zwolle
Maandag 15 oktober van 15.00  tot 17.30  uur op locatie:
Grand Hotel Wientjes, Stationsweg 7 in Zwolle

Wilt u ook een steentje bijdragen?

Aanmelden voor een focusgroep kan door een e-mail te sturen naar info@vo-academie.nl met vermelding bij welke bijeenkomst u zou willen aansluiten.

Wij stellen uw deelname zeer op prijs. Elke deelnemer ontvangt een dankpakket aan het einde van de bijeenkomst. Daarnaast sluiten we de dag met elkaar af met een borrel.