De verschillende opgaven waar scholen nu voor staan vragen steeds meer om regionale samenwerking. Denk bijvoorbeeld aan krimp in de regio, het opvangen van lerarentekorten of het realiseren van passend onderwijs. Maar hoe pak je een dergelijke samenwerking aan? En hoe zorg je dat de samenwerking echt duurzaam is.

Op deze en andere vragen rond regionale samenwerking verzorgt de VO-academie in samenwerking met het project Regionale Samenwerking van de VO-raad een masterclass op 16 mei 2019. Sprekers zijn Esther Klaster, gepromoveerd aan de Universiteit Twente op een onderzoek naar regionale samenwerking in het onderwijs- en arbeidsmarktdomein, en Ruben van Wendel de Joode, gepromoveerd op een onderzoek naar samenwerken en communities en heeft als docent aan de TU Delft gewerkt. 

Praktische informatie

Datum en tijd: 16 mei van 15:00 tot 18:00 uur met aansluitend diner-buffet.  

Locatie: Dierenpark Amersfoort, Amersfoort. 

Meer informatie en een inschrijfformulier vindt u hier.