Verken uw leidinggevende kwaliteiten met het traject ‘Oriëntatie op schoolleiderschap’


Loopbaanoriëntatie en -ontwikkeling vinden we voor leerlingen binnen het vo erg belangrijk. Maar hoe staat het met uw eigen ontwikkeling? Ook als docent of medewerker binnen het vo is het zinvol om u af te blijven vragen hoe u wilt groeien. Het begin van het nieuwe schooljaar is natuurlijk bij uitstek het moment om uw loopbaan en professionele ontwikkeling een nieuwe impuls te geven.
 

Als u zich als docent of medewerker binnen het vo aan het oriënteren bent op een volgende loopbaanstap en de ambitie heeft om een leidinggevende functie te vervullen, dan is het leertraject ‘Oriëntatie op schoolleiderschap’ een mooie stap. Binnen dit traject, dat na de zomer van start gaat, ligt de nadruk op de ontwikkeling van leiderschap.
 

“Verrassend hoeveel verder ik ben gekomen in een relatief korte periode.”


Door deel te nemen aan dit programma van de VO-academie krijgt u inzicht in uw eigen leiderschapskwaliteiten en doet u ervaring op met leidinggeven. Vragen als: “Zit er in mij een leider?” en “Wil ik een volgende stap zetten in mijn carrière en is die stap richting leiderschap?” zullen uitgebreid worden behandeld. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken voor een volgende stap in uw loopbaan. Het programma neemt de uitgangspunten van loopbaanleren als leidraad: voortdurend actief en bewust werken aan zelfontwikkeling om ‘klaar’ te zijn op het moment van loopbaankeuzes.
 

“Ik weet nog niet helemaal zeker of ik een leidinggevende functie wil vervullen, maar ik ben mezelf aan het ontwikkelen, waardoor ik daar steeds meer zicht op krijg.”


Ga voor meer informatie of om u direct aan te melden naar het leertraject ‘Oriëntatie op schoolleiderschap’.