In het kader van doorlopende professionalisering wordt in het sectorakkoord expliciet aandacht gevraagd voor de oriëntatie- en inwerkfase van het beroep van schoolleider en bestuurder. De VO-academie levert hier een bijdrage aan door verschillende oriëntatie- en inwerktrajecten. Op 4 november gaat het pilottraject Beginnend Bestuurder van start, speciaal ontwikkeld voor bestuurders met maximaal twee jaar ervaring die een impuls willen geven aan hun nieuwe rol. Het inhoudelijke programma van dit leertraject is inmiddels bekend.
 

Het beroep van bestuurder vergt complexe competenties en persoonlijke vaardigheden. Het is daarom van belang dat beginnend bestuurders inzicht krijgen in hun persoonlijke voorkeuren en kwaliteiten, een realistisch beeld vormen van het beroep en toegang hebben tot een netwerk met andere bestuurders. Met het oog daarop heeft de VO-academie zowel voor de oriëntatie- als de inwerkfase een traject voor bestuurders samengesteld.  

Op 4 november gaat de tweedaagse ‘Beginnend Bestuurder: samen een stap verder’ van start. Dit pilottraject is tot stand gekomen om bestuurders met maximaal twee jaar ervaring te faciliteren in hun nieuwe functie. De eerste dag van de tweedaagse draait om de persoonlijke professionaliteit en de rol van de bestuurder als boegbeeld en hoofd van de organisatie. Dag twee staat in het teken van de maatschappelijke opdracht en de verantwoordelijkheid die bestuurders hebben. Deelnemers leren van de expertise van sprekers en nemen deel aan inspirerende workshops, waar onder andere Judith Steenvoorden, Martijn Nolen en Hartger Wassink een bijdrage aan leveren. Bovendien is er tijdens de tweedaagse ruimte voor verdieping, doordat deelnemers met en van elkaar leren in een klein netwerk.  
 

Interesse?

Er zijn nog een paar plekken vrij voor het traject ‘Beginnend Bestuurder: samen een stap verder’ dat op 4 november 2019 start. Wilt u meer informatie of u direct aanmelden? Kijk op de aanbodpagina op onze website. Weet u niet zeker of uw functie aansluit bij het deelnemersprofiel? Neem dan contact met ons op via info@vo-academie.nl.