De VO-academie van de VO-raad is een programma opgezet om schoolleiders en bestuurders in het voortgezet onderwijs te ondersteunen bij hun (verdere) professionalisering. Om onze werkzaamheden zo goed mogelijk af te stemmen op de dagelijkse praktijk van onze doelgroep, vinden wij het belangrijk om regelmatig met vertegenwoordigers uit de leidinggevende praktijk van gedachten te wisselen over de huidige en toekomstige activiteiten van de VO-academie. 
 

De gebruikersraad 

De gebruikersraad is een inhoudelijke sparringpartner van de VO-academie en bestaat uit tien tot vijftien schoolleiders en bestuurders die gebruik maken van de diensten van de VO-academie. Door schoolleiders en bestuurders te betrekken bij onze ambities en activiteiten kunnen we nog beter aansluiten bij de behoeften en wensen in het veld. De leden van de raad zijn niet alleen op persoonlijke titel betrokken, maar denken mee vanuit een breder perspectief en benaderen ook andere schoolleiders en bestuurders uit hun netwerk over diverse thema’s. 

Wie zoeken we? 

Omdat we het belangrijk vinden dat de gebruikersraad een representatieve afspiegeling is van onze doelgroep, zijn we vanwege de huidige samenstelling van de gebruikersraad op zoek naar team- en afdelingsleiders. Daarnaast streven we ook naar een regionale vertegenwoordig van schoolleiders en bestuurder, vandaar dat we met name op zoek zijn naar nieuwe leden die uit het noorden (Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen, Overijssel) of Zeeland komen.

Omdat we het belangrijk vinden dat de gebruikersraad een representatieve afspiegeling is van onze doelgroep, zijn we vanwege de huidige samenstelling van de gebruikersraad op zoek naar team- en afdelingsleiders die zicht hebben op de activiteiten en rol van de VO-academie. Daarnaast streven we ook naar een regionale vertegenwoordig van schoolleiders en bestuurder, vandaar dat we met name op zoek zijn naar nieuwe leden uit het noorden (Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen, Overijssel) of Zeeland komen.

Denkt u met ons mee?

De raad komt tweemaal per jaar bijeen om de VO-academie te adviseren over het programma en de invulling van afzonderlijke programmaonderdelen. Zo wordt bijvoorbeeld ieder najaar gevraagd te reflecteren op ons concept programmaplan voor het eerstvolgende kalenderjaar. 

De eerste zal plaatsvinden in december 2019 bij de VO-academie in Utrecht. Wilt u graag samen met ons meedenken en sparren over professionele ontwikkeling? Meldt u dan aan via dit formulier.