Eind maart is het vijfde KaternPlus van de VO-academie verschenen. Deze editie van het KaternPlus staat in het teken van samenwerken en leiderschap; een thema dat - ook in deze turbulente tijden - erg relevant is.
 

In het voorwoord van het KaternPlus staat: “De wereld wordt steeds complexer. Er zijn verschillende perspectieven, ambities en structuren waarbinnen organisaties en mensen zich tot elkaar moeten verhouden. Dat maakt samenwerken niet altijd even gemakkelijk. Maar als schoolleider en bestuurder moet je de vaardigheden en kennis hebben om daarmee te dealen, het vermogen om daar op te kunnen reflecteren en de wil om je daarin te blijven ontwikkelen.” Deze woorden zijn in tijden van Corona zeker niet minder waar; samenwerking, zowel binnen als buiten de school, is essentieel.

In dit KaternPlus staan verschillende artikelen en interviews die direct of indirect betrekking hebben op samenwerking en leiderschap. Zo besteden we in deze editie onder andere aandacht aan intersectoraal leren, goed werkgeverschap door SHRM en samenwerking rondom het nieuwe curriculum. Ook delen leiders uit andere sectoren, waaronder voormalig schaatscoach Gerard Kemkers en Salesforce-directeur Michiel van Vlimmeren, hun ervaringen en inzichten.

Alle schoolleiders en bestuurders hebben inmiddels per post een exemplaar ontvangen. Wilt u digitaal een kijkje nemen in het KaternPlus? Dat kan in de online versie hieronder!