Tijdens deze Corona-crisis hebben veel schoolleiders behoefte om samen met collega’s uit het hele land te sparren en actuele vragen met elkaar uit te wisselen. In dat kader is Femke Geijsel (universitair hoofddocent bij de Radboud Docenten Academie) in samenwerking met de VO-academie, SRVO en Schoolinfo gestart met een nieuw initiatief: schoolleiders helpen elkaar.
 

Het doel van dit initiatief is actuele onderwijsveranderingen inzichtelijk te maken en kennisuitwisseling te faciliteren. Daarom delen we bijvoorbeeld praktijkvoorbeelden van schoolleiders en organiseren we online seminars. Ook zijn er diverse interactiemogelijkheden, zodat u op een laagdrempelige manier met en van elkaar kunt leren. Externe experts en onderzoekers delen bovendien hun kennis en inzichten over leidinggeven in crisistijden. Een krachtige samenwerking in een unieke tijd dus.

Aanstaande donderdag staat het eerste online seminar gepland onder begeleiding van dr. Femke Geijsel. Zij zal samen met diverse schoolleiders reflecteren op de huidige uitdagingen uit de praktijk.Vraagstukken rondom roostering zullen worden besproken, maar ook uitdagingen rondom de ‘1,5 meter lessen’ die aanstaande zijn. U kunt zich kosteloos inschrijven voor het online seminar via deze link.
 

Kijk hier voor meer informatie over Schoolleiders helpen elkaar!
 

Heeft u vragen over dit initiatief of wilt u een praktijkvoorbeeld aandragen? Neem dan contact met ons op door te mailen naar: info@vo-academie.nl o.v.v. Schoolleiders helpen elkaar!