In het sectorakkoord wordt expliciet aandacht gevraagd voor de inwerkfase van startende schoolleiders. Niet voor niets: als beginnend schoolleider staat u voor een stevige opgave. U heeft een sleutelpositie in de school, speelt een steeds belangrijkere rol bij de onderwijsontwikkeling, stuurt een docententeam aan en lost acute problemen in de school op. Om beginnende team- en afdelingsleiders te faciliteren in hun nieuwe rol, vinden in november verschillende activiteiten plaats gericht op kennismaken, inwerken en (verder) verkennen van het beroep. 

9 november - Meet & Greet

Bent u beginnend schoolleider en wilt u weten wat de VO-raad voor u kan betekenen? Dan bent u welkom om aan te sluiten bij onze digitale Meet & Greet op 9 november van 16.00 tot 18.00. U maakt kennis met onze voorzitter, vice-voorzitter en directeur. Daarnaast vertellen diverse medewerkers van het bureau meer over de vereniging, belangenbehartiging en sectorontwikkeling. Natuurlijk is er ruimte om vragen te stellen. U kunt zich tot en met 30 oktober aanmelden door een mail sturen naar bestuur@vo-raad.nl.  

11 november - Schoolleidersconferentie 

Tijdens de jaarlijkse Schoolleidersconferentie komen schoolleiders uit het voortgezet onderwijs (digitaal) bijeen om van en met elkaar te leren. Deze editie staat in het teken van leidinggeven aan leren. Tijdens het plenaire programma en de inhoudelijke sessies gaat u aan de slag met thema’s als duurzaam vernieuwen, effectief samenwerken en gespreid leiderschap. U doet nieuwe inzichten op en ontmoet collega-schoolleiders uit het hele land. Bekijk hier het hele programma van de Schoolleidersconferentie en meld u aan. 

12 november - Inwerktraject Beginnend Schoolleider 

Tijdens het inwerktraject Beginnend Schoolleider doet u kennis op over leidinggeven in het onderwijs en reflecteert u samen met andere schoolleiders uit het middenmanagement op uw functie. Verschillende sprekers, werkzaam binnen en buiten de onderwijssector, delen hun expertise op gebied van leidinggeven. Dit traject is bedoeld voor schoolleiders uit het middenmanagement met maximaal twee jaar ervaring. Een oud-deelnemer over dit traject: “Een ideale manier om het werkveld als beginnend leidinggevende in het onderwijs te leren kennen.” Meld u hier aan voor het inwerktraject Beginnend Schoolleider.  

Meer weten? 

In het katern ‘Nieuwe inhouden, nieuwe netwerken, nieuwe perspectieven’ lichten we toe wat er van u als schoolleider in het middenmanagement wordt verwacht en wat de noodzaak is van inwerkprogramma’s in het voortgezet onderwijs.