Ga tijdens een online reflectiegesprek in een open en veilige setting met één of twee collega-schoolleiders (van teamleider tot eindverantwoordelijk schoolleider) in gesprek over uw eigen ontwikkelproces. 

Ook in deze hectische tijd draaien de scholen door. Vaak lijken beleidszaken op te schuiven, om plaats te maken voor het vele organisatorische werk dat er ligt. Sigrid Japenga (teamleider op het Drachtster Lyceum): “De lessen blijven doorgaan, maar door corona ligt er veel extra werk. Voor leerlingen die ziek thuis zitten streamen we bijvoorbeeld lessen en nemen we de toetsen online af. Er moeten bijvoorbeeld ook inhaalprogramma’s worden georganiseerd voor vakken. Maar wie kan dit oppakken, nu er zoveel extra werk is? Vorig jaar dachten we nog aan maatwerkroosters, nu zijn we vooral bezig met het vernieuwen van digitaal onderwijs. We voeren ook online oudergesprekken en organiseren online open dagen.”  

Juist in alle hectiek is het zinnig om even stil te staan en in gesprek te gaan met collega-schoolleiders. Naast het bespreken van inhoudelijke vraagstukken, is het ook belangrijk om in deze tijd successen te vieren! Een reflectiegesprek helpt u om dit succes te ervaren en van hieruit verder te bouwen aan de toekomst van uw school en aan uw eigen ontwikkeling.  

Sigrid: “Het leuke is dat de online gesprekken goed werken. We kunnen óók online het goede gesprek voeren, zoals we dat gewend zijn.” 
 

Wilt u meer weten over de online reflectiegesprekken? Kijk dan op de website van SRVO.


Header foto: Lieuwe Miedema, conrector, in gesprek met Wout Zilverberg, directeur havo-vwo