Op 14 februari 2022 start de tiende editie van het intersectorale bestuurdersprogramma. Het thema is: leidinggeven aan een verbetercultuur. Tijdens drie bijeenkomsten bezoeken onderwijsbestuurders uit het po, vo en mbo een aantal Nederlandse topinstellingen. Ze krijgen de kans om een kijkje in de keuken te nemen bij o.a. McKinsey & Company, ING en het UMC Utrecht. Hoe creëert u een verbetercultuur in uw organisatie? Hoe bouwt u daarvoor draagvlak? Wat vergt dit van u als rolmodel voor de organisatie? Deze en andere vragen staan centraal in het intersectorale bestuurdersprogramma. 

Dit programma is gestoeld op de professionaliseringsthema’s voor bestuurders uit het onderwijs. Thema’s als leiderschap, strategische visie en planning, verantwoording en persoonlijke professionaliteit komen aan bod tijdens een drietal werkbezoeken aan Nederlandse topinstellingen. Tijdens deze werkbezoeken gaan onderwijsbestuurders in gesprek met leiders uit het bedrijfsleven en de zorg zoals Steven van Rijswijk (CEO ING), Paul Rutten (partner bij McKinsey) en Joep de Reuver (specialist bij UMCU).
 

Kijkje buiten de onderwijscontext  

Eén van de deelnemers aan dit programma is Pauline Satter (lid CvB van de COG Vallei & Gelderland-Midden): “Ik heb me aangemeld voor dit programma vanwege mijn portefeuille innovatie. Ik vind het interessant om bij organisaties buiten de onderwijscontext een kijkje in de keuken te nemen. Uiteindelijk zijn de dilemma’s en vraagstukken vergelijkbaar en kan ik wat leren van hoe zij daarmee omgaan. Zo kom je op plekken waar je normaal nooit komt; uit je eigen cocon en in een nieuwe omgeving.
 

Leren van en met elkaar  

Het leren van en met elkaar staat centraal in dit leertraject. Naast het afleggen van de werkbezoeken ontmoet u collega-bestuurders met wie u samenwerkt aan de leerdoelen in het traject. “Niet alleen de bezoeken maar ook uitwisseling in de groep lijkt me interessant, door samen met collega-bestuurders uit verschillende onderwijssectoren naar buiten te kijken en terug te spiegelen”, aldus Pauline Satter.

Klik hier voor meer informatie over het traject of als u zich wilt aanmelden.