In de reeks 'Sector aan het woord’ geven schoolleiders en bestuurders een inkijkje in hun dagelijkse praktijk en professionele ontwikkeling. Iedere maand leggen we een schoolleider of bestuurder een aantal vragen voor over het thema ‘leren en professionaliseren’. Sector aan het woord biedt u inzicht in en inspiratie over de manier waarop uw collega's invulling geven aan het thema professionele ontwikkeling!

Voor deze nieuwe editie van Sector aan het woord hebben we Sabrina Bijvank (Rector op het Rijnlands Lyceum, Sassenheim) geïnterviewd over het thema leren en professionaliseren: "Binnen het onderwijs spelen er op dit moment veel grote thema’s die voor schoolleiders regelmatig de nodige uitdagingen en druk met zich meebrengen. Mijn leermomenten zijn het grootst wanneer er veel druk op de ketel staat, zoals de start van de coronacrisis, het oplossen van uitval van docenten en schoolleiders of ingewikkelde situaties met ouders. Al doende, en vooral op momenten dat het spannend wordt, leer ik het beste.". Klik op het document hieronder om het hele interview met Sabrina te lezen.