In de reeks 'Sector aan het woord’ geven schoolleiders en bestuurders een inkijkje in hun dagelijkse praktijk en professionele ontwikkeling. Iedere maand leggen we een schoolleider of bestuurder een aantal vragen voor over het thema ‘leren en professionaliseren’. Hoe geef je leiding aan de professionalisering van collega's? En op welke momenten leer je zelf het meest? Laat je inspireren door hoe collega's invulling geven aan het thema leren en professionaliseren.

Voor deze nieuwe editie van Sector aan het woord hebben we Tijmen Smit een aantal vragen voorgelegd. Tijmen is sinds vier maanden bestuurder op het Kalsbeek college en werkte voorheen op de Gooise Scholen Federatie (GSF). Die overstap maakte dat hij nadrukkelijk terugkeek op zijn geleerde lessen op de GSF: "Ik geloof echt dat een lerende organisatie fundamenteel is voor goed onderwijs maar ook voor een leuke en inspirerende werkplek. Ik wilde voorheen nog wel eens zelf met een oplossing of een heel uitgewerkt plan komen. Ik ben er inmiddels van overtuigd dat als je goede uitgangspunten met elkaar opstelt, en mensen zelf aan de slag gaan met een vraagstuk, dat dit zorgt voor een meer creatieve, gedragen en betere oplossing en werkomgeving. Een werkomgeving waar fouten maken mag en ruimte en veiligheid is om iets te proberen".

Lees hieronder het volledige interview met Tijmen!