In de reeks 'Sector aan het woord’ geven schoolleiders en bestuurders een inkijkje in hun dagelijkse praktijk en professionele ontwikkeling. Iedere maand leggen we een schoolleider of bestuurder een aantal vragen voor over het thema ‘leren en professionaliseren’. Hoe geef je leiding aan de professionalisering van collega's? En op welke momenten leer je zelf het meest? Laat je inspireren door hoe collega's invulling geven aan het thema leren en professionaliseren.   

Voor deze nieuwe editie van Sector aan het woord hebben we Florence Weytingh een aantal vragen voorgelegd. Florence is sinds 2018 locatiedirecteur op het Montessori Mavo Rotterdam: “De Montessori Mavo Rotterdam is een jonge, pionierende school met een klein team. Wij moeten van alle markten thuis zijn, om met elkaar elke dag de school draaiende te houden. Ik heb de afgelopen vijf jaar ontzettend veel geleerd. Ik denk eigenlijk dat ik in mijn hele leven niet zo veel geleerd heb als in deze baan. Ik moet ook opereren op de terreinen die buiten mijn eigen directe comfortzone liggen, daar ligt natuurlijk de grootste groei. Ik ben een groot fan van Vygotski, die de ruimte van de naastliggende ontwikkeling zo goed heeft beschreven” 

Lees hieronder het volledige interview met Florence!