In de reeks 'Sector aan het woord’ geven schoolleiders, bestuurders, beleidsmedewerkers e.d. een inkijkje in hun dagelijkse praktijk en professionele ontwikkeling. Iedere maand leggen we iemand uit de sector een aantal vragen voor over het thema professionaliseren. Hoe geef je leiding aan de professionalisering van collega's? En op welke momenten leer je zelf het meest? Laat je inspireren door hoe collega's invulling geven aan hun professionalisering. 

Welke inzichten doen collega-schoolleiders en -bestuurders op wat betreft professionalisering? En hoe geven zij leiding aan de professionalisering van collega’s? In deze editie van Sector aan het woord vertelt Thijs Habraken hierover. Hij deelt meer over zijn invulling aan professionalisering en leiderschap als adjunct-directeur. “Ik ben ervan overtuigd dat mensen beter ontwikkelen wanneer zij daar de ruimte voor en eigenaarschap over krijgen.”