Webinar

Een online seminar of webinar is een lezing, workshop, college of soortgelijke presentatie of vorm van kennisoverdracht die plaatsvindt via het internet.De VO-academie heeft verschillende webinars gegeven.

24 mei 2018: volg de online webinar; 'Kus de visie wakker!' door Hans van der Loo.

Hieronder kunt u de webinar 'Strategisch HRM in het VO' bekijken. Deze is in oktober 2014 gegeven door prof. dr. Peter Leisink;

In het eerste deel introduceert prof. dr. Peter Leisink zichzelf en geeft hij een algemene inleiding op het thema Strategisch HRM. Tevens geeft hij antwoord op de vraag waarom middenmanagers zo belangrijk zijn bij Strategisch HRM en maakt hij een koppeling naar het ontwikkelmodel Lerende Organisaties van School aan Zet.

In het tweede deel gaat prof. dr. Peter Leisink in op de activiteiten en domeinen die ingezet kunnen worden. Hier staat de rol van de middenmanager en het belang van het dagelijks gesprek centraal. Het belang van de samenhang tussen de HRM-activiteiten wordt besproken aan de hand van een aantal voorbeelden.

In het derde en laatste deel staat de implementatie en de toepassing van het beleid en hoe dit van invloed is op de perceptie van Strategisch HRM centraal.