Intervisie is een vorm van collegiaal leren waarin professionals met elkaar problemen en vragen uit hun dagelijkse werkpraktijk bespreken. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat deelnemers uit intervisietrajecten tal van effecten op hun persoonlijk functioneren melden, zoals: meer zelfvertrouwen en zelfbewustzijn, meer tevredenheid over hun werk en meer stressbestendigheid.

De intervisietrajecten voor schoolleiders (op middenmanagementniveau en op eindverantwoordelijk niveau) gaan in januari 2018 weer van start. Vanaf medio oktober zullen we het programma met data bekend maken en zal de inschrijving open gaan.

Welke intervisietrajecten zijn er ?

Lead & Learn

Lead & Learn is er voor team- en afdelingsleiders uit het voortgezet onderwijs. Dit intervisietraject brengt twee ontwikkelperspectieven bij elkaar: persoonlijke competentieontwikkeling en schoolontwikkeling. Vanuit de eigen praktijk en ontwikkelbehoefte van de deelnemers biedt Lead & Learn ondersteuning en inspiratie om (verder) te ontwikkelen.

Voor wie?

Voor team- en afdelingsleiders uit het voortgezet onderwijs met tenminste twee jaar ervaring. (Heeft u minder dan twee jaar ervaring in deze functie? Dan bieden wij het traject de Inwerkimpuls 2-daagse voor beginnend schoolleiders aan).

Meer informatie?

Meer informatie over dit traject? Klik hier

 

Lerend Leiderschap

In dit traject voor (eind)verantwoordelijke schoolleiders wordt intervisie gekoppeld aan inspirerende inhoudelijke workshops. De bijeenkomsten zijn gericht op het vergroten van zelfbewustzijn en effectiviteit ten aanzien van de interactie met de ander en de omgeving.

Voor wie?

Tot de doelgroep behoren (eind)verantwoordelijke schoolleiders, locatiedirecteuren en rectoren.

Meer informatie?

Meer info over dit traject? Klik hier