Op donderdag 8 september 2022 begint de achtste tranche van de succesvolle opleiding VO-managementcoach. Dit jaar is er plek voor 25 ervaren bestuurders en schoolleiders die zich willen ontwikkelen tot gecertificeerd coach én die deze kennis en expertise vervolgens willen inzetten om collega’s in de sector te ondersteunen bij hun professionalisering. 

Dit jaar is er plek voor 25 ervaren bestuurders en schoolleiders die zich willen ontwikkelen tot gecertificeerd coach. Het programma biedt een intellectuele uitdaging in de vorm van theoretische en methodische verdieping. En er is een belangrijke plaats ingeruimd voor de coachingspraktijk. De opleiding wordt verzorgd door BLG & Partners. De leergang is opgezet voor bestuurders en voor ervaren schoolleiders met minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij na de opleiding minimaal twee jaar aan de slag gaan als coach in het voortgezet onderwijs. Op deze manier ontstaat een platform voor kennisdeling en groei van expertise in de sector. 

Benieuwd naar de opleiding? Meer informatie over de opleiding en de selectieprocedure vindt u hier. De aanmeldingsprocedure sluit op uiterlijk 9 mei 23:59 of eerder als 40 kandidaten zich hebben aangemeld.
 

Op zoek naar een coach?  

Uit diverse metastudies blijkt dat coaching een effectieve manier is om werkprestaties te verbeteren. Door middel van coaching krijgt u meer inzicht in uzelf en in uw functioneren. Dus wilt u zich verder ontwikkelen? In gesprek over de dilemma’s en uitdagingen waar u mee te maken krijgt binnen uw functie? Maak dan kosteloos een afspraak met een VO-managementcoach. Bekijk hier de profielen van de coaches.   

Wilt u meer weten over de meerwaarde van coaching? Lees de artikelen hieronder of bekijk onderstaande video waarin vier coachees hun ervaringen delen.