Na de zomer starten we weer met verschillende leertrajecten, intervisietrajecten en masterclasses, gericht op leren van en met elkaar. Van docenten met leiderschapsambities tot ervaren schoolleiders en bestuurders, de VO-academie verzorgt inspirerende professionaliseringsactiviteiten voor elke loopbaanstap. U kunt zich nu aanmelden voor ons aanbod na de zomer via deze link

 

23 september start loopbaantraject Oriëntatie op leiderschap  

Voor docenten en medewerkers met leidinggevende ambities start op 23 september het leertraject Oriëntatie op leiderschap. Dit leertraject geeft inzicht in uw eigen ambities en motivaties rondom leiderschap. U wordt uitgedaagd om te reflecteren op uw eigen (leiderschaps)kwaliteiten, u oefent uw gesprekskwaliteiten met behulp van interactief theater en u wordt geïnspireerd door het verhaal van ervaren schoolleiders. Daarnaast bent u steeds in gesprek met andere deelnemers die dezelfde vragen hebben als u. Zo ontstaat er een weloverwogen keuze voor een vervolg in uw loopbaan.  
 

27 september start intervisietraject Lead & Learn  

Het intervisietraject Lead & Learn kenmerkt zich door input van inspirerende sprekers die onderwerpen aandragen die aansluiten bij de persoonlijke leervragen voor de intervisies.  

Op 7 juni was de slotbijeenkomst van tranche 6 van dit intervisietraject met als sprekers Thom Verhegge over ont-managen en Maaike Arends over leidinggeven in verandering. De nieuwe tranche van dit succesvolle intervisietraject voor team- en afdelingsleiders start op 27 september 2019. In de tweedaagse op 31 oktober en 1 november krijgt u als deelnemer inspirerende lezingen, verdiepende masterclasses en praktische workshops. Tijdens de intervisiebijeenkomsten brengen deelnemers aan de hand van hun leervraag een casus of probleem uit de praktijk in. Met dit leertraject zet u als schoolleider uit het middenmanagement een volgende stap in uw eigen ontwikkeling. 
 

Intervisiebegeleider worden? Geef u op voor het leertraject VO-Intervisiebegeleider  

Op 25 september start een tweede tranche voor het leertraject VO-intervisiebegeleider. Wilt u als school- of teamleider intervisiegroepen begeleiden of binnen school een intervisie opzetten? Dan is dit traject een mooie start. U leert de basisvaardigheden van het begeleiden van intervisiegroepen en maakt de eerste vlieguren als intervisiebegeleider. Dit leertraject geeft de basis voor het verdiepende plustraject.  

Bekijk ons volledige aanbod hier.